citizen M, Kuala Lumpur (in collaboration with Concrete Amsterdam)

About This Project

The existing building has been completely stripped and rebuilt as a citizenM with 210 rooms. Only the construction of the building has been preserved, both the façade and the entire interior have been newly designed and built. The first floor was removed to increase height, light and air in the lobby on the ground floor and the therefore created void now hosts society M and meeting rooms.

The ground floor houses the disruptive check-in kiosks, iconic citizenM living rooms with a tribute to the city by local artists Azizi Latiff en Afiq Faris, canteenM for 24/7 food and beverages and collectionM, a one-of-a-kind retail shop. The internally located rooms have a view of the courtyard, which brings daylight in the rooms and the centre of the building. Just like in the lobby on the ground floor, structural beams characterize the space and protrude through the large space. Large planters and green hanging plants give the space atmosphere and create privacy for the guest rooms.

Absolute eye-catchers of the hotel are the colourful painted art ceiling in the lobby, it presents the colours and lush nature that Malaysia is known for. A colourful patchwork conceals the parking garage located in the façade and makes citizen visible on street level. The colours of citizenM are the basis for this eye-catching façade cladding.

Category
Hospitality
Tags
citizenm, citizenMKL